Coronavirus / COVID-19

In volgende geval neemt u contact op met de huisartsenpraktijk (aan alle eisen moet u voldoen):

– Als u klachten heeft van hoesten en kortademigheid én daarbij ook koorts hebt (temperatuur 38 graden of hoger) of u gebruikt medicatie die het weerstand verlaagt of u bent >75 jaar (dan hoeven patiënten geen koorts te hebben)

– U bent de afgelopen 14 dagen in een land geweest dat wordt bestempeld als hoogrisicogebied: China, Iran, Singapore, Zuid-Korea en Noord-Italië (Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-Vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Frriuli-Julisch-Venetië en Ligurië)
OF
– In de afgelopen 14 dagen in contact bent geweest met een patiënt met bevestigde infectie met SARS-CoV-2


Als u aan bovenstaande eisen voldoet neemt u telefonisch contact op voor verder advies en beleid; KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK!

Voor vragen kunt ook bellen naar: 0800-1351 of naar de GGD

Bron: RIVM, GGD, thuisarts.nlEr wordt een aparte spreekuur gehouden voor patiënten met luchtwegklachten: om de stroom van patiënten met luchtwegklachten en andere klachten strikter te scheiden.

* Er is in samenwerking met de Huisartsenpost Ruwaard een aparte spreekuur georganiseerd voor patiënten die verdacht zijn voor besmetting met het coronavirus. Deze spreekuur is van 11-15 uur op de Huisartsenpost Ruwaard. Patiënten worden eerst door onze assistentes getrieerd en bij vermoeden van besmetting met coronavirus bij Huisartsenpost aangemeld.

* Voor overige luchtwegklachten is er op onze praktijk een aparte spreekuur tussen 15:30-16:30 op de locatie City Plaza.

* Patiënten die op deze spreekuur komen zullen in de grote hal plaats nemen om zo de gewenste afstand te bewaren; 1.5 meter.

* De spreekuur is niet bedoeld om te bepalen of patiënten het coronavirus hebben! Maar meer om de andere luchtwegklachten, waarbij coronavirus niet geheel uit te sluiten valt, te kunnen beoordelen.

* Huisarts draagt beschermingskleding.


We proberen om zoveel mogelijk vragen en klachten telefonisch af te handelen. Indien niet noodzakelijk dan liever geen spreekuurbezoek.


Afspraken met POH-GGZ (Connie Barendregt) en POH-somatiek en -ouderenzorg (Louise Mellema) kunnen ook telefonisch plaatsvinden.


Mocht u liever niet naar de praktijk willen komen dan maakt u dat bespreekbaar aan de telefoon.